Tábory BLATA

29.07.2024

Zdánlivě poklidné ráno v pevnosti Blata přerušila hudba, a jak nám bylo již včera předesláno, každé ráno nás čeká rozcvička. Dnešní ráno jsme tedy zahájili učením se společného tance, zřejmě nová forma mučení. Když už jsme skoro protancovali pantofle, byli jsme propuštěni na snídani. Bylinková pomazánka s pečivem v nás zmizela než bys řekl Blata a my se vydali uklízet naše nocležny.

Dopolední soutěž byla věnována osvojování si základních návyků v pevnosti. Postupně jsme procházeli 6 stanovišť, které naše schopnosti prověřily. Na čas jsme skládali deky do komínku, učili se návykům stravování (chlebová štafeta). Na stanovišti “Sprcha” jsme pak museli pronést pingpongový míček překážkovou dráhou. Strážci nás po cestě osvěžovali hadicí.

Další nepostradatelnou schopností je stlaní postele, kterou ověřilo čtvrté stanoviště. Na dalším stanovišti jsme si ověřili přesnost našeho hodu a na posledním stanovišti jsme se pak snažili zorientovat v setmělé pevnosti (v tunelu z dek). Ve druhé části dopoledne jsme využili naše výtvarné nadání. Odborné porotě každý blok představil tetování svého Kápa, které na něm vytvořil barvami na obličej.

Po vydatném obědě (výpečky, bramborové knedlíky a zelí/špenát) jsme si na chvíli odpočinuli a prohloubili naše vzájemné vztahy. Po svačině jsme se věnovali oddílovým aktivitám. Dnes například 4. oddíl prošel kurzem první pomoci od naší zdrávči, která kromě práce v pevnosti je i záchranářka.

Po večeři (špízy, americké brambory, dip) nastal čas na dnešní shromáždění. K našemu naštvání se dostavil i soudce Krtoblat osobně. My stále trváme na naší nevinně, ale on o tom nechce ani slyšet. Když jsme se dozvěděli výsledky dnešního dne, nastal čas na klasické večerní zpívání s kytaroua a kapelou Posedíme.

Teď už je v pevnosti ticho, všichni jsou zachumlaní ve spacácích, kuchařky nám připravují sváču na zítřejší celodenní výlet a u ohniště se napouští bazén. Co vám budeme povídat, život v pevnosti je vážně těžký, uvidíme jak dlouho to vydržíme

🙂